Найджъл Кенеди е решил да пътува с кола за предстоящия си концерт в България "Една вечер с Найджъл Кенеди", съобщава БТА.

Събитието е на 21 септември в Пловдив. Организаторите съобщават също, че световноизвестният цигулар е отказал самолетния билет, а до Пловдив ще го вози личният му шофьор в компанията на мениджъра му и цигулката му.

Очаква се Кенеди да пристигне у нас няколко дни преди спектакъла на Античния театър. Виртуозът ще отседне в луксозен хотел, където ще бъде и екипът му от десетима човека. За разлика от него, музикантите му се очаква да кацнат в България със самолет. В хотелската стая на звездата ще има специално отопление с маслени радиатори, електрическо пиано и огромна тераса. В тази обстановка артистът ще се отдаде на репетиции.

В "Една вечер с Найджъл Кенеди" ще звучат произведения от най-новия му албум с композиции на Гершуин, също и пиеси от любимия му Йохан Себастиан Бах, aвторската "Магьосникът от Лублин" и някои най-познатите на публиката произведения от всичките му албуми досега. На сцената до него ще бъдат още четирима музиканти: Бойл Дъг - китара, Питър Адамс - чело, Пьотр Кулаковски - ударни, и Ролф Бусалб - кирата.

Найджъл Кенеди все още държи рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989 г. на "Годишните времена" на Вивалди - с над два милиона продадени копия). Той ще свири за трети път пред пловдивска публика. Последното му гостуване на сцената на Античния театър бе преди три години, когато заедно с композитора Георги Андреев (и гъдулката му) направиха своеобразно надсвирване.