Григор Димитров спечели мача си от втория кръг на силния тенис турнир на твърда настилка в Пекин. Най-добрият ни тенисист надделя над испанеца Пабло Андухар (Испания) с 2-0 сета (6:3, 6:4) и се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където го очаква световния номер 1 Новак Джокович. Досега сърбинът е абсолютно непобедим на кортовете в китайската столица и от четирите си участия в надпреварата има четири титли. Все пак българинът има своите шансове в предстоящия двубой, а статистиката показва, че в петте двубоя изиграни помежду им до момента, Димитров има една победа, по време на турнира на клей в Мадрид през миналата година.

Иначе срещата между хасковлията и 43-ия в света Андухар трябваше да се играе вчера, но неспирният дъжд в китайската столица принуди организаторите да я отложат за тази сутрин. Смяната в програмата се отрази негативно и за двамата тенисисти, които трудно намериха ритъма си на игра в началото на двубоя.

Първият сет се разигра по начин , характерен по-скоро за женски мач. И двамата тенисисти така и не успяваха да спечелят подаванията си и от общо десетте гейма в сета седем бяха пробиви, като съперникът на Григор спечели само един „сервис гейм”. Българинът също имаше трудности на начален удар, но с течение на мача съумя значително да увеличи ефективността му, което се превърна и в основния коз за спечелването на двубоя. Във втората част Гришо бе далеч по-стабилен и категоричен и след час и 23 минути на корта се поздрави с победата.

Благодарение на успеха, Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста, които ще му бъдат от голяма ползa в битката за място на  финалния Мастърс в Лондон.