Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че "няма искане от заинтересованата страна" по повод публикация, несъвместима с журналистическата етика, целяща да дискредитира единият кандидат за кмет на София

Това е първи коментар от МВР, след като Маринов бе засечен от репортери на събитие днес:

Кандидат кмет за София каза, че от десет години годеницата му е подала сигнал за интернет тормоз заради снимки, които се появиха в публичното пространство и че МВР не си е свършило работата?

До този момент нямаме искане от заинтересованата страна. Ако бъде отправено, ще извършим проверка и ще ви дадем информация.

Има обвинения че снимките са изтекли от МВР: Такова обвинение пряко към МВР не е отправено от заинтересованата страна. Ако бъде отправено, ще извършим проверка и ще дадем информация.

Като политик смятате ли, че трябва да се публикуват такива снимки?

Свободата на словото и на медиите - този въпрос го задайте към други хора.

Защо към други хора, вие като министър сте давали интервюта на тази медия?

Аз като министър на вътрешните работи не мога да давам оценка на медиите.

Вие сте политик, това е етичен стандарт, смятате ли, че вие политиците трябва да давате интервюта на такива медии и те да бъдат публикувани , след както нарушават етичните стандарти?

Значи, аз не мога да давам оценка и поради тази причина не мога да кажа дали е правилно или не. Това е медия, има закони в страната - ако те се нарушават се взимат мерки, но аз не мога давам оценка на медиите и не бива.