Михаел Шумахер тайно е бил приет в парижката клиника "Жорж Помпиду" за авангардна трансплантация на стволови клетки, пише френският в. "Паризиен".

Това е пореден опит за подобряване на състоянието на Шуми, който се възстановява от тежка мозъчна травма след падане със ски преди близо шест години. Макар че не е ясно какво точно се цели сега.

Прочутият кардиохирург Филип Менаш ще извърши интервенцията. Той е убедил съпругата на бившия пилот от Формула 1, че методът "може да направи чудеса".

Засега клиниката и семейството на Шуми пазят тайна. Той живее в зорко охранявания си дом край Лозана, а наскоро бе транспортиран и до Майорка, където съпругата му Корина закупи къща.

Според различни източници състоянието на 7-кратния световен шампион се подобрява, но много бавно. Твърди се, че той комуникира на някакво ниво, но все още не може да ходи и води пълноценен живот.

"Паризиен" се позовава на източник, видял постъпването на Шумахер в охранявано крило на "Помпиду" в 03:40 часа местно време. Той е вкаран на носилка, а тялото му е било изцяло покрито.

Най-малко десет бодигарда се грижат за това никой да не влиза при Михаел, без изричната дума на професор Менаш.

69-годишният д-р Филип Менаш е пионер в използването на стволови клетки за сърдечни заболявания. Той има няколко операции, които са считани за революционни.