Англия записа поредна победа в група А на европейските квалификации, но допусна и доста голове във вратата си - 5:3 срещу Косово. Двубоят се игра не на "Уембли", а на стадион "Сейнт Мерис" в Саутхемптън.

Мачът имаше странен развой. Бериша огорчи домакините още в 43-тата секунда. Те обаче стигнаха до бърз обрат. Рахим Стърлинг и Хари Кейн направиха 2:1 още до 19-ата минута. В 38-ата Войвода си вкара автогол. В края на полувремето Джейдън Санчо се разписа два пъти в рамките на секунди и се оформи разгром.

След почивката обаче островитяните излязоха доста отпуснати и гостите бързо ги наказаха. Бериша и Мурики в 55-ата от дузпа намалиха резултата, но това беше всичко като голове.

С попадения само през второто полувреме пък Чехия разгроми Черна гора с 3:0 в Подгорица. 

Англия има мач по-малко, но въпреки това е начело с 9 т. Следват Косово - 8, Чехия - 6, Черна гора и България по 2. Нашият тим, който снощи игра контрола с Ирландия и падна с 1:3, единствен има пет срещи. Всички останали са с по-малко.

Група В

Кристиано Роналдо се развихри и заби четири гола при 5:1 за Португалия като гост на Литва. Сърбия пък се справи с Люксембург във Великото херцогство - 3:1.

Украйна е лидер с 13 т., второто място засега е за Португалия с 5 и два мача по-малко. Люксембург и Сърбия имат по четири точки.

Група Н

Един интересен резултат и два напълно очаквани. Франция се поразходи за 3:0 срещу Андора, а Турция спечели още по-убедително в Молдова - 4:0.

Албания пък нанесе първа загуба на Исландия - 4:2, в мач, който "орлите" два пъти повеждаха, гостите изравняваха, но домакините изковаха успеха в последните десет минути.

Франция е на първото място с 12 т., а толкова има и Турция. Исландия е с 12, а Албания - с 6. 

С това приключи септемврийската сесия на европейските квалификации.