Журналистът Васил Иванов се връща в Нова телевизия като автор на публицистично предаване, но водещият няма да е той.

Преди няколко месеца стана ясно, че Иванов, който напусна телевизията с грандиозен скандал, е поканен от новите собственици на медията - братя Домусчиеви. Досега той работеше в Канал 3.

През юни само ден след прекратяването на договорите на журналистките Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, Нова телевизия анонсира завръщането на Васил Иванов от близката до Делян Пеевски телевизия "Канал 3". Беше обявено, че през есента Иванов ще започне работа по проект за "разследваща журналистика". Поканата към него била отправена лично от собственика на "Нова тв" Кирил Домусчиев.

От съобщението на телевезията сега става ясно, че предаването ще се казва "Неделята на NOVA" и ще има друг водещ - Мая Костадинова. Тя също идва от Канал 3, а преди това е работила в TV7, PRO BG и bTV Action. 

От пиар отдела на медията съобщават, че предаването ще е за "задълбочена публицистика и силни журналистически разследвания" и ще прави обзор на горещите теми от седмицата. Ще се излъчва в неделя от 16:55 с начало 15 септември. Освен Иванов авторски материали там ще излъчват репортерът на Нова Тина Ивайлова и светският журналист Мон Дьо.

Васил Иванов си тръгна от "Нова телевизия" с огромен публичен скандал през пролетта на 2017 година. Той пусна записи на свои колеги като доказателство, че му е налагана системна цензура и са спирани негови разследвания, които според него били от голям обществен интерес. "Шоуто на Слави" даде след това трибуна на Васил Иванов. И това предаване беше спряно от излъчване от бТВ.

Васил Иванов твърдеше, че не можел да върши нормално работата си и чувствал, че предава хората, които му сигнализират за нередности във властта. За спирането на репортажите той обвини пряката си шефка Дарина Сарелска и пусна записи на разговори с колегата си Марин Николов, който не знаеше, че е бил записван.

Иванов обясняваше, че му пречат да работи по далаверите на кметовете на ГЕРБ. После отиде да работи в "Канал 3".