Раздиращата се от жестоки скандали структура на БСП – Варна реши да преговаря с лидера на партия “Възраждане” Костадин Костадинов за кандидат-кмет, съобщи в. Сега.  Изданието припомня, че той е варненец и местен общински съветник.

Идеята на местните социалисти била да издигнат независим претендент, а формацията да го подкрепи. Решението е взето снощи на общинска конференция, която е протекла с бурни скандали, като доста номинирани са си направили отвод.

В крайна сметка вариантът с Костадинов е подкрепен с внушително мнозинство, пише "Сега".

Под въпрос е обаче дали пленумът на БСП през уикенда ще потвърди кандидатурата. На събранието снощи са се чули силни гласове срещу Костадинов, включително от зам.-председателя Кирил Добрев. За лидера на “Възраждане” се застъпва изпадналият в немилост при Корнелия Нинова Борислав Гуцанов. Добрев обаче заявил, че трябвало самият Гуцанов да е кандидат, за да не бяга от отговорност.

Енигма е как Гуцанов ще се кандидатира, след като не иска. Към момента БСП – Варна няма свой партиен кандидат. На заседанието са се чули и предложения партията въобще никого да не издига.

Както винаги през последните месеци, делегатите са обсъждали и темата “Защо стигнахме до тук”. Тя е преминала на изключително висок тон. А Кирил Добрев е бил бурно освиркан.

Партия "Възраждане" на Костадин Костадинов се прочу по време на кампанията за Европейски парламент с агресивен клип, публикуван в социалната мрежа. На него мъж разстрелва с два автомата насядали по парламентарни банки костюмирани мъже. Стрелбата продължава 10 секунди, телата отхвърчат, падат на пода, сгърчват се . "Само ние можем", обещават надпис и глас. След това излиза и името на политическа партия, и номерът на бюлетината ѝ в евроизборите.

Видеото беше докладвано на Централната избирателна комисия заради агресивното си съдържание. Послед остра реакция на активисти на партията, които заплашиха с обесване представители на медиите.