"Най-добрият съотборник на Кристиано Роналдо в мача срещу "Лудогорец" бе съдията", изригна излизащият в Барселона испански в. "Мундо депортиво". Каталунското издание не пропусна възможността да се заяде с "Реал" (Мадрид) и неговата мегазвезда.

"Без помощта на шотландския съдия Крейг Томпсън, португалският нападател нямаше да бъде в центъра на вниманието при повечето спорни ситуации в мача, отбелязва "Мундо депортиво". - След като пропусна една дузпа за падане на Чичарито, самият Роналдо предизвика втората, но съвсем не по спортен начин. Той явно се гмурна в желанието си за измами рефера и планът му даде резултат. Дузпа и гол", продължава вестникът.

"Явно неудовлетворен от тази отстъпка, Крейг Томпсън позволи на португалеца да остане на терена, след като в легнал и при спряна игра, ритна съперник. В случая Томпсън може да не е видял, че играта е била спряна, но ритникът на Роналдо си заслужаваше директния червен картон. А той пак остана ненаказан."

В края на материала си вестникът прави заключението, че в София Роналдо е оставил впечатление повече на измамник, отколкото на футболист от суперкласа.

Дори мадридският в. "Марка", смятан за неофициален орган на "Реал", призна, че втората дузпа за европейските шампиони е измислена.

"Първо Роналдо пропусна за пети път дузпа, откакто е в "Реал" (Мадрид). Четвърт час по-късно той вкара следващата, макар и с помощта на съдията", отбелязва "Марка".

"Нощта започна възможно най-зле за португалеца. Той преживя всичко - пропусна дузпа, вкара втора, отмениха му редовен гол, а в останалите минути намери време да срита някой друг съперник и да се тюхка за пропилените възможности за гол", пише спортният всекидневник.

Столичното издание обръща повече внимание на французина Бензема, когото обявява за безспорния герой на мача. Играчът с номер 9 влезе като резерва на мястото на Иско и вкара победния гол за кралския клуб.

"Драконът беше Карим", е озаглавен материалът. Играчите на "Реал" излязоха за първи път с новите си черни фланелки с двуглави дракони. "Рецитал на Бензема само за 24 минути игра", гласи подзаглавието.

"С Бензема останалите футболисти на "Реал" станаха по-добри. Причината бе, че в лицето на французина намериха точния съотборник, с когото да си партнират на терена. Жалко само, че Кроос и Роналдо стреляха на сантиметри от вратата след пасове на Бензема."

"Марка" отбелязва също така факта, че в деня на мача срещу "Лудогорец" се навършили 4000 дни управление на Флорентино Перес като президент на клуба. Става дума за двата му периода, събрани заедно. За толкова дни строителният предприемач купил играчи на обща стойност 1 148 000 000 евро. В същото време е продал футболисти за 510 000 евро.

Флорентино Перес управлява клуба първо от 17 юли 2000 г. до 27 февруари 2006 г. В този период в клуба са привлечени Фиго, Зидан, бразилецът Роналдо Луис Назарио де Лима, Оуен, Бекъм, Серхио Рамос (играе и досега), Робиньо, Жулио Баптища и други.

Перес се завръша в президентското кресло на 1 юни 2009 г. Още в началото той купува Кристиано Роналдо, Кака, Чаби Алонсо, Бензема... За да продължи с играчи като Йозил, Модрич, Кедира, Кроос, Бейл, Хамес.

За общо 12 години под ръководството на Перес, "Реал" печели два пъти Шампионската лига, три пъти първенството на Испания и още толкова пъти Кралската купа.

Резултати и класирания в Шампионската лига

Група А

"Малмьо" (Швеция) - "Олимпиакос" (Атина) 2:0
"Атлетико" (Мадрид) - "Ювентус" (Торино) 1:0

Класиране

1. "Ювентус"          2:1  3
2. "Атлетико"         3:3  3
3. "Малмьо"           2:2  3
4. "Олимпиакос"   3:4  3

Група В

"Базел" - "Ливърпул" 1:0
"Лудогорец" - "Реал" (Мадрид) 1:2

Класиране

1. "Реал"              7:2  6
2. "Ливърпул"    2:2  3
3. "Базел"            2:5  3
4. "Лудогорец"   2:4  0

Група C

"Зенит" (Санкт Петербург) - "Монако" 0:0
"Байер" (Леверкузен) - "Бенфика" 3:1

Класиране

1. "Зенит"        2:0  4
2. "Монако"    1:0  4
3. "Байер"        3:2  3
4. "Бенфика"   1:5  0

Група D

"Арсенал" - "Галатасарай" 4:1
"Андерлехт" - "Борусия" (Дортмунд) 0:3

Класиране

1. "Борусия"           5:0  5
2. "Арсенал"           4:3  3
3. "Галатасарай"   2:5  1
4. "Андерлехт"      1:4  1