Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес ще опита да организира мач между Роджър Федерер и Рафаел Надал на "Сантяго Бернабеу", на който да привлече 80 000 души и да постави нов световен рекорд по посещаемост на тенис.

Според испанския в. "АВС" босът е обсъдил идеята си с хора от борда на "Реал" и със самия Надал, който е запален фен на "белите".

Идеята на Перес е демонстративният двубой да се играе догодина. В момента "Бернабеу" се реконструира, но това се извършва поетапно и позволява на арената да се играят мачове. Всичко трябва да е готово през 2022-2023 г. Капацитетът няма да бъде променен - 81 000.

Сега рекордът за публика на тенис държи срещата между Ким Клайстерс и Серина Уилямс през 2010 г. в Брюксел - 35 681 души.

Догодина Надал и Федерер ще играят Кейптаун, където се очаква да привлекат поне 50 хиляди. Именно това е мотивирало Перес да счупи новото върхово постижение.

Роджър и Рафа освен големи съперници са и приятели. Маестрото е сред поканените на сватбата на Матадора по-късно тази година.