"Всички репортери в Българското национално радио (БНР) ще имат дубльори на ресорите си „с цел да се гарантира неприкосновеността на обществения интерес.“

Подобна новина дойде от Управитления съвет на БНР по случая "Силвия Великова". Като това се предприемало, за да се гарантира плурализмът.

Този прилив на плуралистичност предизвика в социалните мрежи много иронични предложения, тълкувания и обяснения що е то и как да се прилага това чудо у нас. 

"Не всяко нещо на този свят има две гледни точки, които са равнопоставени. Примерно, ако затвориш вълк в една клетка с овца, няма да получиш плурализъм на мненията, а сит звяр и купчина кървава вълна. Качествената журналистика е въпрос на лична честност, професионални стандарти и взискателна публика, не на парламентарна процедура. Също и на общество, което не храни зорлем хищниците си", написа във фейсбук Христофор Караджов.

"Плурализъм във всеки ресорс на БНР трябвало да се подсигури. И в прогнозата за времето един ще вика: "Ще вали!", друг ще го поправя: "Не, слънце ще грее". Изобщо - "Животът е прекрасен!", "Не, животът е ужасен!", са примерите на  Жанина Драгостинова.

"Някой може ли да ми услужи с половин туба плурализъм, щото ми свършил", даде своя принос Валдес Радев.

"В БНР на всеки репортер ще има и контрарепортер. Ние само ще им плащаме", отбеляза Румяна Червенкова.

"Разбрах, че връщат Силвия Великова в ефир, но ѝ слагат втори журналист в ресора “за плурализъм”. Само не знам от агенция ПИК ли ще е или направо от батките на контрапротеста пред Съдебната палата?", реагира Николай Стайков.