Националите по волейбол записаха втора поредна победа с 3:0 на Европейското във Франция, Словения, Белгия и Холандия. След Гърция, селекцията на треньора Силвано Пранди разби друг тим от Балканите - Румъния (25:22, 25:16, 25:20).

Селекционерът Силвано Пранди заложи на следния стартов състав: Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров - либеро.

И този двубой се игра в Монпелие. За разлика от вчера, националите ни влязоха ударно в мача, като бързо дръпнаха в резултата. На средата на гейма тимът ни поведе с 16:11. Румънците обаче не се дадоха и успяха да стопят пасива си и изравниха при 22:22.

Последваха минути на оспорвана битка с точка за точка. В крайна сметка тимът на България показа, че е по-класният и не допусна изненада. Макар и трудно се наложи с 28:26.

Това повлия положително и нататък "лъвовете" заиграха по-освободено. В следващите две части те доминираха изцяло над съперника и ги взеха с лекота.

Реализатор за победата на България бе Мартин Атанасов с 15 точки (3 аса), Тодор Скримов реализира 14 точки (3 аса, 1 блокада). Цветан Соколов завърши с 12 точки (2 аса, 2 блокади).

Утре, 14 септември, нашият отбор се изправя срещу Португалия в 21:45 часа българско време.