За няма и месец в родината ни се случиха 4 (четири) преврата. Първо хакнаха пръскачките пред парламента. После се оказа, че те са зад парламента и са на ръчно управление, та не може да бъдат хакнати, но нейсе. Веднъж като си обявил преврат, не върви после да го отменяш.

Обаче нали в нашата мила татковина всяко чудо е за три дни, та след три дни се наложи да се обяви нов преврат, че първият хората го забравиха. Ще кажете, егати народът, дето един преврат не може да го впечатли за повече от седмица. Ама разбираемо е! Децата още не са тръгнали на училище, имаше почивни дни, последното лятно слънце все още ни радва... Кой ти ще се занимава с антидържавни дейности баш па в края на август. Затова се наложи да има и втори преврат. Навръх 9-и септември арестуваха русофили за шпионаж. Символично точно на тази дата. Народът обаче и от това не се трогна, моля ви се! 9-и септември си било традиционна дата за преврати – един път ще са русофилите, следващият път ще е срещу русофилите, после пак ще обърнем палачинката... Традиция! Я по-добре нарежи салатата и дай да слагаме лютеница, че идва зима. А и са пуснали чушки на половин цена на пазара.

Абе не е лесно да си превратаджия в България, тази страна на земеделци и градинари, честно ви казвам. За третия преврат се наложи да се търсят професионалистите и ето, че стар превратаджия внесе сигнал за готвен пуч срещу Борисов. Гражданинът Йордан Бонев съобщи за опасни за държавността чатове между баща му – некой си Чикагото, и кметицата на Младост Иванчева, в които обсъждали как да катурнат сатбилността на Борисов. Явно организаторите на тази завера са мислели, че когато се замеси името на Иванчева, никой няма да пита кой е па тоя Бонев. Да, ама не! Тоя народ все едно целият е само от шопи, да му се не види. Веднага скептични, веднага подозрителни, ужас! Разровиха и откриха, че гражданинът Бонев преди време пак е внасял сигнал за готвен преврат, ма тогава е бил срещу Борисов. Айде и тоя преврат оттече в канала. Как да не му дръпнеш шалтера на българина и да не му спреш БНР-то. Така се случи преврат ночер четири. Една от най-известните журналистки на „Хоризонт“ бе обявена за пристрастна и неплуралистична и я свалиха от ефир. Заради протести срещу това решение, бе взето соломоновското решение Силвия Великова да е в ефира, но да се свали самият ефир. И ето как за първи път в историята на радиото излъчването му бе спряно. Това ако не беше преврат, не знам кое ще да е. Обаче хората пак недоволни, а пучът – неуспял. Не сме случили на превратаджии в тая страна и тва си е!

Та описах ви неволите държавнически през последния месец, за да е ясно защо искам да се кандидатирам за тази трудна, несигурна и непрекъснато вакантна позиция. Главен превратаджия!

Дайте ми малко власт и една-две медии и гледайте как се прави пуч! Ето ви пет прости стъпки, за да свалите всяка власт:

  1. Най-важното е да улучите точния момент. Преврат не се прави лятото, глупаци! Все пак у нас ли ще организираме пуч или в Гърция, където се е изнесло целокупното гражданство? Около празници положението е същото. Есента е сезонът, в който хората правят зимнина, пращат децата на училище, стягат автомобилите за зимата, довършват ремонтите с бързите кредити, дето са ги взели през лятото... Никой няма време да се занимава с противодържавни дейности, затова не става. Зимата също е проблемна – от една страна има много празници, от друга е студено. Остава само пролетта. Обаче и напролет празник до празник, да му се не видяло. Като почнем от 1-и март, па 3-и март, па 8-и март, па Великден, па да си починем от Великден и станало май. 1-и май, Гергьовден, 9-и май, 24-и май... И хоп, ето, че лятото дошло. Затова, ако искате наистина да изкарате хората по улиците и в гората, зачеркнете им някой почивен ден. Даже за по-сигурно – махнете цял пакет почивни дни наведнъж. Примерно тоя през май. Това е най-сигурният начин да накарате да хванат тоягите точно онези, които никога иначе не излизат по протести и преврати – държавните чиновници.
  2. Трябва да е ясно срещу кого е превратът. Че сега тамън стане ясно кой е потенциалната му жертва, и дойде някой автобус с ръгбисти от Перник или животновъди от Ямбол и плурализира гледната точка. Накрая на деня вече не знаеш ще го сваляме ли, тоя дет щяхме да го сваляме, или ще го спасяваме, та хората махват с ръка и превключват канала на „Гласът на България“.
  3. Дръпни им шалтера, ма не на БНР, главанако! Спри им „Планета“, „Веселина“, репресирай Преслава, арестувай Криско... Ето ти тогава отзвук, няма да остане човек, дето не  е разбрал, че държавата тоя път си отива.
  4.  Не намесвай чужди сили! На тоя народ, ако му вземеш Русия и ракията, умрел си...
  5. Като казах ракията, пак ще повторя. НЕ ПИПАЙ РАКИЯТА! Не може нито да му я спреш, нито да му я забраниш, винаги ще те измами, та по-добре му я обещай. На всеки преврат по казан ракия за участниците. Селското гражданство веднага ще се включи.

С горното всеки преврат ще успее. Остава само да измислиш какво ще правиш след него. Щото то освен да сваляш и отстраняваш, все нещо трябва и да градиш. Айде, успех!