ЦСКА-София победи трудно с 1:0 "Ботев" (Пловдив) в "Коматево" и с това прекъсна две лоши серии. "Червените" отидоха под тепетата след две поредни равенства в efbet Лига. А в края на миналия шампионат "канарчетата" в три срещи за броени дни препънаха ЦСКА-София и за Купата, и за титлата.

Двубоят от деветия кръг не блестеше с качество и голови ситуации, като личеше, че ще бъде решен от един гол или ще завърши с две нули. В 75-ата минута Али Соу получи дълъг пас по десния фланг на атаката, преодоля защитник и от малък ъгъл вкара за 1:0. Това бе всичко.

В "Ботев" се завърна лекувалият контузия Тодор Неделев, а Антонио Вутов влезе като смяна, но се видя, че и двамата не са готови за игра.

Преди почивката и двата съперника не застрашиха сериозно вратите. Имаше отделни добри атаки и удари от средно разстояние.

През втората част ЦСКА-София вдигна оборотите и започна да атакува по-често и по-опасно. Греъм Кери отправи силен удар, избит от вратаря на "Ботев". Така се стигна до попадението на Соу, плод най-вече на индивидуална изява.

В същото време "жълто-черните" отново показаха немощ в атака. За тях приключва седмица, белязана от странната приумица на клубния собственик Георги Самуилов да подложи всички в клуба на детектор на лъжата.

ЦСКА-София днес беше ръководен от помощниците на Люпко Петрович, който проследи срещата от трибуната в "Коматево" заради наказание.

В късния съботен мач "Лудогорец" победи "Етър" с 2:0 в Разград с голове на Клаудиу Кешеру и Джоди Лукоки през второто полувреме. "Орлите" водят с пет точки пред ЦСКА-София и четири пред "Левски", който в неделя приема "Черно море".