Актьорът Тончо Токмакчиев се регистрира в събота като кандидат за кмет на София от "Партия на зелените". Той ще бъде и водач на листата за общински съветници на политическата формация.

"Партия на зелените" ще участва самостоятелно на предстоящия местен вот.

С девиза "Добри дела за София" Токмакчиев има амбицията за 4 години да сложи край на използването на пластмаса и найлонови торбички в града, да благоустрои крайните квартали, да възстанови общинските фирми за комунално строителство и да възстанови Витоша. Сред намеренията му са и постигане на отделяне на детските площадки от местата за разхождане на домашни любимци.

Естествено, че аз като човек, актьор, свързан културата, с изкуството, искам София да се превърне в един истински град на изкуството. Мисля, че в момента има достатъчно неща, които се случват като културни събития в София, но както казва Мечо Пух: "Винаги може повече", обяснява Токмакчиев пред БНТ.

След единадесет години партиен и политически живот съдът през март задължи партия "Зелените", част от обединението "Демократична България" (ДБ), да смени името си.Причината беше спор с друга формация със сходно име - точно "Партия на зелените", регистрирана през 2001 г.