Тайсън Фюри победи по точки в 12 рунда шведа Ото Валин в мач от тежката категория на професионалния бокс в зала "Т-мобайл арена" в Лас Вегас.

Независимо че до сблъсъка с Циганския крал Валин имаше 20 победи и нито една загуба, той не е в елита на дивизията и не се очакваше да даде такъв отпор.

Тайсън Фюри излезе на ринга със сомбреро и цветовете на Мексико. Те бяха на екипа му и дори на ръкавиците. Нямаше да е Тайсън Фюри, ако беше стъпил на ринга просто така.

Съдиите отредиха 116:112, 117:111, 118:110, но можеше и да не се стигне до този резултат.

В третия рунд Фюри получи тежка аркада над лявото око. Освен с напористия опонент, британецът трябваше да се справя и рукналата кръв. Валин започна да търси удари в раната на Фюри, но от средата на двубоя бившият световен шампион наложи превес.

Той се амбицира, използва по-високия си ръст, по-дълги ръце и по-голям опит. Почти не допусна тежки удари в главата, а нанесе чисти крошета и прави удари, така в крайна сметка остана непобеден.

Тайсън Фюри има 29 успеха и едно равенство - от края на миналата година срещу Дионте Уайлдър. Американецът е най-вероятният му следващ опонент - подготвя втори мегасблъсък между двамата за началото на 2020-а.