Давид де Хеа най-после подписа нов договор с "Манчестър Юнайтед" - за четири години с опция за автоматично продължаване с още една.

По непотвърдена информация испанецът ще получува вече по 375 хиляди паунда седмично, което го прави най-високоплатеният футболист на "червените дяволи", ако се гледа базовата заплата. Преотстъпеният на "Интер" Алексис Санчес взема повече с бонуси.

Де Хеа е в "Юнайтед" от 2011 г., още от времето на Алекс Фъргюсън. През 2015 г. той беше на минути от преминаване в "Реал" (Мадрид), но забавен документ от Англия спря трансфера в последния момент.

За напускане на един от най-добрите вратари в света се заговори и през миналия сезон, тъй като новият подпис се забави. "Манчестър Юнайтед" използва възможността да удължи контракта до 2020 г. Вървяха обаче спекулации, че двете страни спорят за заплатата на Де Хеа, че той не иска да остане на "Олд Трафорд" заради оставането извън Шампионската лига, че е изкушен от клубове като "Ювентус", "Пари Сен Жермен" и т.н.

Вратарят има 367 мача за "Юнайтед", титлата на Висшата лига, Купите на ФА и на Лигата и Лига Европа.

Де Хеа заяви, че е било привилегия за него да играе толкова дълго за "Манчестър Юнайтед". И че сега, след като е сключил нов контракт, иска да помогне на клуба да си върне славата.