Актьорът Марк Ръфало, познат с ролята си на зеления супергерой Хълк от Екипа на Отмъстителите на „Марвел“, отговори на твърдението на британския министър-председател Борис Джонсън, че "Брекзит" е с неудържимия характер на Хълк.

„Хълк винаги успява да се измъкне, независимо колко здраво вързан изглежда“, каза премиерът в неделя в интервю пред „Мейл“.

Ръфало избра туитър, за да отговори, и припомни на Джонсън, че Хълк „се бие само на страната на доброто“, цитира Би Би Си.

„Лудият и силният може да бъде също глупав и унищожителен“, добави той в публикацията си.

В интервюто си за медията Джонсън сподели, че не желае да зачете мнението на Камарата на общините, която настоява от него да отложи "Брекзит".

„Колкото по-луд става Хълк, толкова повече нараства силата му“, каза по този повод премиерът.

Марк Ръфало е в ролята на Хълк от 12 години. Той припомни на премиера на Великобритания, че героят му „работи най-добре, когато е в екип“:

„Освен това… той винаги имаше на своя страна доктор Банър, науката и разума.“

Джонсън се срещна с президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в понеделник, за да настоява, че сделката за "Брекзит" трябва да стане до 18 октомври, след като мине ключово събрание на Европейския съюз. В противен случай той ще „откаже всяко предложено забавяне“ и ще изкара Великобритания от ЕС без сделка на 31 октомври.

Сравнението на Джонсън предизвика вълна от шеговити коментари и колажи, но членовете на партията му го подкрепиха.

„Хълк е победител и е извънредно популярен – каза Стив Баркли, министърът за "Брекзит". – Предпочитам да застана зад персонаж и лидер, който е Хълк, отколкото зад някой, който бяга като пиле, както прави Джеръми Корбин.“

"Площад Славейков"