Шефът на влиятелната Дойче банк Кристиан Зевинг често взимал малки заеми от шофьора си. Това призна самият той по време на финансов форум в Дюселдорф, организиран от в. "Райнише пост", съобщи в. "Ди Велт". На въпрос с колко пари в брой в момента разполага, видният банкер отговаря: "Често съм взимал малки заеми дори от шофьора си с убеждението, че не нося в себе си пари в брой. За щастие обикновено съм се заблуждавал, все нещо съм намирал в джоба си и така съм бил длъжник за кратко време."

Кристиан Зевинг разкри и други подробности от личния си живот. Така например семейството осъществявало 95 на сто от банковите операции online mobil, което ще рече чрез смартфон. Самият той все още бил традиционалист и единствен от семейството понякога се отбивал в банков клон.

У дома никога не разговарял с четирите си деца за пари. А и те нямали суми на депозит в банки, така не се ядосвали заради ниските лихви.

19-годишният му син често навестявал родителите си в края на седмицата и питал баща си ще го придружи ли до близката бензиностанция. Родителят плащал сметката.

Иначе Кристиан Зевинг никога не контролирал банковите сметки на децата си. Понякога само проверявал дали наследниците му не се разплащат чрез конкурента PayPal. Това би го вбесило, скандалът щял да е неизбежен.

Кристиан Зевинг е свързан с Дойче банк от десетилетия. Преди 30 години той постъпва там като стажант и до днес остава на работа в най-голямата германска финансова институция, припомня "Ди Велт". На 8 април 2018 г. е избран за председател на Управителния съвет. Той залага на всеки един служител в банката. По време на форума в Дюселдорф е категоричен: "Служителите трябва да възвърнат гордостта си, че работят в Дойче банк."

Същевременно банката била длъжна да се поучи от грешките си в миналото. "Не бива да сме арогантни", смята топбанкерът Кристиан Зевинг.