Отборът на "Валенсия" най-вероятно ще бъде глобен от УЕФА, след като нито един от играчите на тима не пожела да присъства на задължителната пресконференция преди двубоя с "Челси" от груповата фаза на Шампионската лига тази вечер в Лондон.

Причината е недоволството от решението на собственика на клуба Питър Лим да уволни наставника Марселино, с когото "прилепите" спечелиха Кралската купа на Испания на 25 май след заслужено 2:1 над "Барселона" на финала в Севиля.

Бойкотът постави новия треньор на тима Албер Селадес в неловка ситуация по време на срещата с медиите.

“Очевидно ситуацията не е перфектна, но това е решение на играчите. Нямам какво повече да кажа, нито какво да направя", коментира бившият национал, а също така играч на "Барселона" и "Реал" (Мадрид).

Парадоксално, Марселино заяви, че именно Кралската купа му е коствала работата, тъй като Лим е бил недоволен, че треньорът е фокусиран върху финала, а не върху финиширането в топ 4 на Ла Лига, което той така или иначе постигна. В две поредни години наставникът изведе състава до топ четири и участие в Шампионската лига.

“Говоря с футболистите всеки ден. Те взеха решение да не се явят на пресконференцията, но между нас винаги има диалог. Тяхната реакция от моето идване е много добра и ще продължи да се подобрява. Духът в съблекалнята е на високо равнище. Започваме участие в най-добрия клубен турнир в Европа и това е предостатъчна мотивация за играчите да дадат най-доброто от себе си. Те искат да играят, да усетят атмосферата и да бъдат сред титулярите. Никой не иска да пропусне това, което е най-важното за мен”, допълни Селадес на пресконференцията.

Очаква се бойкотът да продължи и тази вечер след срещата.

"Челси" посреща "Валенсия" на “Стамфорд Бридж” тази вечер от 22:00 часа българско време.