Загубили сте вашия домашен любимец. Има начин да го изпратите подобаващо, а и част от него да продължи да съществува красиво и природосъобразно - като дърво. 

С това е свързано събитие на фирмите Pet in Peace, "Молиан" и столичния район "Витоша". В петък, 20 септември, от 10:30 часа на Околовръстния път, между улиците "Ралевица" и "Професор Велизар Велков", като част от инициативата "В едно с природата, за животните и хората", ще бъдат засадени няколко дръвчета, като начало на нов живот след загубата на домашния любимец.

В основата на всичко това са разградимите урни за тленен прах с патент на изобретение, издаден от патентното ведомство. Продуктът е изработен от екологично чист материал, който се разгражда при полагане в почвата. Това е алтернатива на познатия погребален процес.

Урните се разграждат за период от няколко месеца до една година. Процесът е свързан с количеството вода в почвата, където се засажда урната. А това е възможно да стане практически навсякъде около дома, така можете да гледате как дървото расте. Или пък да го поставите в планината.

В петък ще бъдат засадени урните на няколко починали домашни любимци. От тях ще тръгнат дървета.