Трудови колективи в БНР излязоха в защита на генералния директор на радиото Светослав Костов. В писмо до Съвета за електронни медии се казва, че представители на синдикатите и служители на БНР "подкрепяме новоизбраното ръководство  на медията и генералния директор г-н Светослав Костов".

Акция идва ден преди СЕМ да излезе с критичен доклад срещу Костов заради безпрецентното спиране на програма "Хоризонт" за 5 часа, което беше видяно от прокуратурата като заплаха за националната сигурност. 

Според подписалите писмото - Елица  Доцева (НРТС - КНСБ), Дарина Григорова (РС-"Подкрепа"), Дарина Атанастасова (СБЖ-Програма "Христо Ботев"), Анелия Торошанова (СБЖ-КТ "Подкрепа"), генералният директор на радиото е един от тях - "дългогодишен колега, журналист, който е с отлична репутация и се ползва с уважението на работещите в радиото". 

В писмото се казва, че трябва да се даде шанс на "генералния директор и мениджърския екип". 

Оттам смятат, че за времето, в което Костов ръководи радиото, "творческата атмосфера в БНР се промени драстично в положителна посока, служителите работят спокойно, друга вече е и тяхната мотивация". 

Подписалите писмото обаче видяха и опит да се влияе върху решенията на ръководството на радиото. 

"Недопустимо е да бъде упражняван външен или вътрешен натиск върху решенията и действията на Генералния директор и Управителния съвет на медията, което рефлектира върху работата на екипите на БНР. Това становище на представени синдикати в БНР е подкрепено от подписка, в която до момента са се включили служители от цялата медия."

Не е посочено колко души са се включили в акцията по спасяването на Светослав Костов. Но се казва, че подписката продължава. 

Според източници на Клуб Z в БНР, членовете на СБЖ-Програма "Христо Ботев" не са обсъждали подобно писмо.