Властите на Саудитска Арабия са продали сградата на генералното си консулство в Истанбул, където преди около година бе убит опозиционният журналист Джамал Кашоги, предаде РИА Новости.

"Още през август Рияд продаде зданието в района на Левент. Дипломатическата мисия ще се премести в сграда в района на Саръер, слад като там приключи ремонта", обяснил пред агенцията източник, пожелал анонимност.

Кашоги, който бе наблюдател на американския вестник "Вашингтон пост" и живееше в САЩ, изчезна след като на 2 октомври 2019 година влезе в саудитското генерално конулство в Истанбул. После бе съобщено, че той е умрял след спречкване със сътрудници на консулството.

Прокуратурата в Истанбул обяви, че убийството е предумишлено, а тялото на журналиста било разчленено и унищожено, след като той е бил удушен в консулството.

Сградата била продадена за една трета от пазарната стойност. От Външно в Анкара не знаели нищо, въпреки че по принцип за продажба на такъв имот трябва разрешението от министерството, пишат турски вестници.