Както завърши миналият сезон за "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига, така започва и новият - с тежка загуба. В мач от група "А" рекордьорът по титли в турнира падна тежко на терена на "Пари Сен Жермен" - 0:3.

Другият мадридски тим - "Атлетико", имаше по-добра вечер - 2:2 срещу "Ювентус" след частичен обрат.

Група А

В Париж се игра един от най-интересните двубои на първия кръг. Поражението на "Реал" звучи още по-зле за колоса и неговите фенове, предвид факта, че "Пари Сен Жермен" беше без Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани.

"Реал" също излезе без важни фигури - Серхио Рамос, Марсело и Лука Модрич.

Анхел ди Мария откри в 14-ата минута, а в 33-тата удвои с хубав удар. Малко след това гол на Гарет Бейл беше отменен при консултация с ВАР заради игра с ръка на уелсеца.

Това се случи още веднъж - в 76-ата, този път при попадение на Карим Бензема и засада на Лука Йович. 3:0 направи Тома Мюние в 90-ата мин.

В другия мач от карето "Брюж" и "Галатасарай" не стигнаха до повече от 0:0.

Група В

"Байерн" (Мюнхен) би класически "Цървена звезда" - 3:0, макар че вторият и третият гол паднаха в края на срещата. А "Олимпиакос" записа престижно 2:2 срещу "Тотнъм", след като губеше с 0:2 до 31-ата минута.

Група С

"Динамо" (Загреб) започна като истински хит и вгорчи дебюта на "Аталанта" (Бергамо) в турнира - 4:0. Резултатът бе 3:0 още до почивката. Хеттрик реализира Мислав Орсич. Не се случва често италиански отбор да падне с такъв резултат, при това не от западноевропейски съперник.

"Манчестър Сити" не остави съмнения в превъзходството си срещу "Шахтьор" (Донецк) и то на неговия терен - 3:0.

Група D

"Атлетико" и "Ювентус" направиха голямо шоу с четири гола (2:2), отбелязани през втората част. Хуан Куадрадо откри за Юве в 48-ата, а в 65-ата Блес Матюиди още повече развали настроението на стадион "Метрополитано".

Шанс за "Атлетико" е, че бързо върна единия гол - в 69-ата. В 90-ата Ектор Ерера донесе заслужена точка за "дюшекчиите".

Изненадата на вечерта пък донесе "Локомотив" (Москва) надвил с 2:1 "Байер" (Леверкузен) насред Германия.