Сър Пол Макартни каза, че референдумът за "Брекзит" е бил „вероятно грешка“ и призна, че не е гласувал в него. Според бившия бийтъл сегашната политическа безизходица е „пълна бъркотия“, но той смята, че „ще преминем и през това, винаги го правим“.

77-годишният сър Пол обясни в интервю за „Нюзнайт“ на Би Би Си, че не е избрал страна на референдума през 2016 г., тъй като „не чул някой да каже нещо достатъчно смислено“.

За Пол Макартни всички аргументи, направени преди гласуването, са били „само безумни обещания“.

„Това, което ме отблъсна, беше, че срещнах много възрастни хора, доста голяма част от моето поколение, които предварително ликуваха, че щом излезем от ЕС, щяло да стане така хубаво, „както беше преди”. Моят отговор беше: „О, да? Не съм много сигурен.” Но това отношение беше много разпространено.”

„Гласувам само когато повярвам на някого, но толкова често няма никой, на когото да вярвам. Трябва ми вдъхновение – а в момента всъщност не съм никак вдъхновен.”

Сър Пол добави, че ще се радва, когато всичко приключи.

Интервюто на музиканта бе по повод излизането на книга с лични снимки, направени от покойната му съпруга Линда. Книгата Linda McCartney. The Polaroid Diaries („Линда Макартни. Полароидните дневници”) включва над 200 фотографии от нейната лична колекция и предлага поглед към живота на семейството в Шотландия и Южна Англия.

"Площад Славейков"