Великолепна седморка от дръвчета бе засадена днес в алея в столичния район "Витоша" - на Околовръстното шосе, точно срещу футболната база на БФС до резиденция "Бояна". Всичките са от т. нар. Императорско дърво. И стават много красиви, когато пораснат.

А живот им дадоха тленните прахове на домашни любимци - Голди, Куба Либре, Фриц, Додо, Били, Морти и Майк.

Става въпрос за нова инициатива, за която ви информирахме преди дни. В основата са разградимите урни за тленен прах, изработени от екологично чист материал, който се разгражда при полагане в почвата. Това е алтернатива на познатия погребален процес.

Още един интересен факт - въпросната алея край Околовръстното доскоро е била изоставено бунище. Отскоро прилича на малък парк със зеленина и пейки, а вече и с дръвчета. Там все още има работа по изчистване на бурени.

Така скоро живеещите наоколо ще могат да разхождат кучетата си, вместо да правят нещо, което е доста опасно - да пресичат шосето, за да отидат отсреща.

На своебразното откриване днес присъства кметът на район "Витоша" инж. Теодор Петков, шефовете на фирмите Pet in Peace и "Молиан", които са в основата на идеята (част от инициативата "В едно с природата, за животните и хората")...

Също така представители на ветеринарни клиники, официални лица и стопаните на починалите наскоро домашни любимци.

Урните се разграждат за период от няколко месеца до една година. Процесът е свързан с количеството вода в почвата, където се засажда урната. А това е възможно да стане навсякъде около дома, така можете да гледате как дървото расте.