Предприемачът Александър Ваклин, прокурорският специален свидетел по случая "Иванчева", обяви, че смята да се кандидатира като независим общински съветник. Кандидатурата му била издигната от жена му и двама негови приятели, обясни той пред бТВ.

Това е бизнесменът, дал сигнал срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова в искане на подкуп. Той решил да предприеме тази стъпка след като се появили "кандидат-кметове с присъди на първа инстанция за подкупи в особено големи размери".

Самата Иванчева също има намерение да се впусне в местните избори.

По повод срещата му с главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник и единствен кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев, Ваклин каза, че била поискана от него.

Предприемачът искал да сподели недоволството си от писания по негов адрес в някои медии.

"Исках да се оплача от некоректното отразяване от някои издания на моята личност, доста лъжи се изрекоха, доста закани, доста заплахи. В молбата моля главният прокурор да инициира със своето влияние законодателни промени във връзка с налагането на някакъв контрол върху този тип публикации. Пуснах молба за прием, може да пробвате, сигурно и вас ще ви приемат", разясни Ваклин.

Той добави, че не води дела за тези публикации, "смятам, че е безсмислено пет години да доказвам, че някой лъже и после да бъде глобен с 1000 лв."  

И, по думите му, срещнал пълно разбиране от Цацаров и Гешев.

"Получих разбиране и това за мен беше достатъчно", каза той.

Ваклин коментира и темата дали жената до Иван Гешев, е купувала жилище, строено от неговата компания.

"От мен никога не си е купувала нищо, не я познавам, ако сега влезе в студиото няма да я разпозная", каза предприемачът.

Той добави, че след единствения път, когато се е срещал с Иванчева, не е разговарял повече с нея, не виждал смисъл.

Корупцията трябва да бъде борена на всички нива. Общинската администрация трябва да е с променено отношение към гражданите, разясни той някои от приоритетите си в кампанията си за общински съветник.

На въпрос как би действал в казуса с терасата на бившия шеф на КПКОНПИ, изпратен за консул във Валенсия, Пламен Георгиев, предприемачът, който ще се бори за общински съветник в София, разясни, че лично би бутнал незаконните постройки.

"Ще взема един 14 кг чук, бих ги бутнал лично, ако общината излезе със становище, че са незаконни", каза той.

Така, по негово мнение, трябвало да действа и Пламен Георгиев, когато си е купил жилището.