След известно колебание лидерът на "Атака" Волен Сидеров най-сетне обяви: ще се кандидатира за кмет на София.

Това се случва, след като той първо намекна, че ще участва в битката, после заяви подкрепа за сегашния кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Йорданка Фандъкова, която подкрепа обаче се оказа нежелана от управляващата партия; а ден по-късно от пресцентъра на "Атака" разпратиха съобщение, в което се казва, че "след вчерашните публикации в медиите за подкрепа на Йорданка Фандъкова от страна на "Атака" за предстоящите местни избори в София с лидера на партията Волен Сидеров се свързаха множество граждани и членове на партията с искане той да бъде издигнат за кандидат-кмет на столицата". Засега не е ясно кой влиза в този "комитет".

Самият Сидеров от няколко месеца подхвърля в тв студиата, че може да се кандидатира за челното място на "Московска" 33 с една-единствена точка в управленската си програма - забрана на гей парадите. През миналата седмица смекчи тона - можело да ги прати на Витоша.

Днес обаче стана ясно, че въпросната управленска програма набъбва с още точки като: забрана на "паяците", както и прозрачност при харченето на общинския бюджет.

"Влизам в битката и се обявявам за кмет на София. Влизам в битката като кандидат за кмет с една много силна листа, в която имаме представители и от спорта и културата", заяви днес Сидеров по време на организиран от "Атака" протест пред Съдебната палата, цитиран от агенция "Фокус".

И изброи въпросните приоритети: "прозрачност на харчовете на софийския бюджет, прекратяване на гей парадите и премахване на "паяците" за вдигането на коли".

"Аз в последния момент влизам в битката за кмет и социологията тепърва ще се променя", даде заявка лидерът на "Атака".