"Ние не трябва да се сравняваме с Англия. На "Уембли" не се чувствах добре. И друг път сме падали с 0:4. Трябва да извличаме положителното. Тежи му на Красимир Балъков, че няма победа с националния отбор. Но с това разполагаме. Трябва да го изчакаме и да го подкрепяме."

Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов на откриването на футболен комплекс в столичния квартал "Надежда", изграден с пари, изцяло предоставени от централата ни по програмата FIFA Forward.

"Тези игрища са пътят да тръгнем обратно нагоре. Това е, което можем да направим ние като футболен съюз - инфраструктура и обучение на треньори и кадри, които се занимават с футбол, добави Михайлов. - България е малка държава. Вижте Унгария и други такива страни с подобно население на нашето. Всичко е въпрос на генерация. И Унгария през 50 години постига нещо по-значимо. Ние вече 14 години не можем да се класираме. Надявам скоро да постигнем тази цел или поне отборът да изглежда на европейско ниво."

"Рано е за говорим за класиране на Европейско от Лигата на нациите. Много работа е извършена в поколението на младежкия национален отбор. Те са таланти. Играли са на Европейско до 17 и 19 години. Имат опита, повечето от тях играят вече и мъжки футбол. Очаквам с тях да бъде попълнен първият ни отбор и да вдигнем класата му", добави вратарят на Четвъртите в света.

Комплексът включва три игрища за минифутбол с най-висококачествена настилка и размери 25 на 44 метра и разполага с трибуни, съблекални и паркинг зона, като футболната централа ще стопанисва обекта в следващите 20 години.

Днес селекционерът на националите Красимир Балъков обяви имената на играещите зад граница футболисти за предстоящите европейски квалификации срещу Черна гора (11 октомври в Подгорица) и Англия (14 октомври в София).

Ето и избраниците му:

Ивелин Попов ("Ростов", Русия), Кирил Десподов ("Щурм", Австрия), Страхил Попов ("Касъмпаша"), Васил Божиков ("Слован" Братислава), Симеон Славчев ("Карабах", Азербайджан), Георги Костадинов ("Арсенал" Тула, Русия), Божидар Краев ("Жил Висенте", Португалия), Георги Сърмов ("Кемницер", Германия), Георги Пашов ("Арарат", Армения) и Камен Хаджиев ("Академия Пушкаш", Унгария).

В началото на следващата седмица списъкът ще бъде допълнен с футболисти, състезаващи се в българското първенство.