Върховният съд греши в това да се изказва по политически въпрос по време на голяма национална криза. Това заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън на депутатите днес.

Съдът определи, че опитът му да разпусне парламента е незаконен - което предизвика опозицията да призове за неговата оставка.

"Мисля, че хората навън знаят какво става. От чист егоизъм и политическа страхливост опозицията не иска да се отстрани и да остави хората да решат. Лидерът на опозицията и неговата партия не вярват на хората. Единственото, което има значение за тях, е вманиачено желание да обърнат резултата от референдума", заяви Джонсън.

Въпросният лидер на опозицията - Джереми Корбин от Лейбъристите - заяви, че е готов за избори, в момента в който Джонсън измоли поредно отлагане на Брекзит от ЕС.

Джонсън отново повтори, че ще иска удължаване, но опозицията показа, че не вярва на това. И те, и шотландската партия отказват да предизвикат вот на недоверие или избори, за което са нужни и техните гласове в британския парламент, докато не бъде гарантирано, че няма да има излизане на страната от ЕС без сделка.