За забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронните винетки днес предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината - планирани тестове. Въпросните тестове щели да се правят веднъж на всеки два месеца, става ясно още от съобщението на АПИ.

"Днес – между  12 ч. и 15 ч., са планирани тестове на захранването на единия от двата центъра за данни на Националното тол управление – т.нар. елки на тол системата. Възможно е да възникнат частични забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки", пишат от агенцията.

Оттам допълват, че за избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка по време на планираните тестове препоръчват на водачите "внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят електронната си винетка своевременно".

Това не са първите трудности при закупуването на е-винетките. През януари, още в първия ден, в който електронната продажба стартира, се оказа, че има технически проблеми. Системата не работеше, а на граничните пунктове дори нямаше терминали за продажба.