"Берое" би ЦСКА-София с 2:1 в Стара Загора в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. И още повече отдалечи "червените" от върха. Те вече са на осем точки от лидера "Лудогорец" и на седем от втория "Левски".

По-рано днес "Лудогорец" спечели с 1:0 срещу "Дунав" в Русе и си върна първото място, заето снощи от "сините".

ЦСКА-София изигра пореден слаб мач като гост и загуби напълно логично. Ибрахима Конте откри в 31-ата минута, а за попадението помогна и вратарят Густаво Бусато, предпочетен и днес пред Витаутас Черниаускас.

В 78-ата Рубен Бригидо удвои. Али Соу върна един гол в 90-ата.

Началото бе равностойно и предпазливо. Голът на Конте дойде от първата по-опасна акция и пред двете врати. Самата атака бе интересна, тъй като футболист на старозагорци отне топката на Греъм Кери в центъра и стана контра. Ударът на Конте не беше чак толкова тежък, но Бусато позволи топката да мине под тялото му.

ЦСКА-София можеше да изравни в началото на второто полувреме, но Али Соу пропусна отблизо. След почивката играта беше доста по-интересна, а на моменти головите ситуации следваха една след друга и пред двете врати.

Йосипович изтърва да реши всичко с второ попадение. Последва пропуск и на Виктор Генев с глава, като в тази ситуация Бусато се намеси отлично. Кристиан Малинов пък застраши стража на беройци.

При поредната контра "зелено-белите" направиха 2:0, красив гол с топовен шут заби Бригидо. Финалният щурм на ЦСКА-София донесе само един гол.

След срещата Люпко Петрович атакува словесно пред "Диема Спорт" повече от поливината си отбор с обвинния за бездушие, лежане по терена и звездомания. Той изтъкна, че ЦСКА-София няма тим и ще иска среща с клубния бос Гриша Ганчев.

Александър Томаш пък, който е юноша на ЦСКА, най-сетне успя да победи ЦСКА-София. Отборът му е на пето място с 18 точки - само една по-малко от "червените". Напоследък той беше поставен под напрежение заради противоречивите резултати на "Берое". В знак на протест феновете на клуба не подкрепяха любимците си до средата на първото полувреме, но после празнуваха триумфа.