Легендарното американско списание за бизнес новини и анализи "Форбс" се завръща в България. След няколкомесечно прекъсване изданието на "Българска бизнес медия", основана от главния редактор Йордан Матеев, отново ще присъства на пазара.

Списанието е в продажба от този септември, а първата корица е запазена за съоснователя на българския технологичен гигант "Телерик" - Васил Терзиев. В началото на следващата година ще се появи и онлайн платформата на изданието. 

 

Партито по откриването се състоя в шоурума на БМВ, а на него присъства голяма част от българския бизнес, цялото банкерско воинство, икономисти, финансисти и предприемачи. 

Голямата изненада на вечерта беше записано послание към българското издание на списанието от Стийв Форбс - издател на списанието в САЩ и внук на основателя на медията Б.Ч. Форбс. 

"С подкрепата на най-големите таланти в бизнеса "Форбс" създава най-висококачественото съдържание на пазара днес. Още от 1917 г. "Форбс" се основава на силна, непроменяща се философия - непоклатима вяра в свободното предприемачество. Ние се борим за правото на бизнеса да успява, твърдо подкрепяме свободното движение на капитали, свободни пазари, свободна търговия, ниски данъци и по-малко регулации. Както е казал моят дядо Б.Ч. Форбс в първия брой на списанието през 1917 г. - бизнесът е създаден да създава щастие, а не да трупа милиони".

Стийв Форбс завърши речта си на български с думите:""Форбс" България, пожелавам ви успех!"

Главният редактор и изпълнителен директор на "Българска бизнес медия" Йордан Матеев беше категоричен, че новото издание ще бъде независимо, прозрачно и честно. "Форбс" ще заложи на изпитаната си традиция - класации на най-богатите и най-влиятелни хора, запазената си марка - "30 под 30", както и на професионални коментари, интересни бизнес истории за успешните и вдъхновяващи предприемачи, инвеститори и водещи мениджъри.

"В работата си ще заложим на три основни стълба - професионална журналистика, доверие и прозрачност. Ясно финансиране и социална отговорност. Аз съм издател на "Форбс" в България, но собственици сте всички вие - читателите, нашите спонсори, участници в събитията, дарителите. Вие сте нашите герои, за които ще пишем", обяви в емоционалното си слово Матеев. 

Йордан Матеев е основател на компанията "Българска бизнес медия", собственост на Фондацията за насърчаване на предприемачеството, подкрепяна от успешни български предприемачи начело с изпълнителния директор на "Софарма" АД Огнян Донев и собственика на една от най-големите компании за катерачни стени в света "Walltopia" Ивайло Пенчев. Различното при Фондацията е, че тя е отворена за всеки бизнесмен, който иска да инвестира в нея и да насърчава българския бизнес, подчерта Огнян Донев.

Редакцията на Club Z пожелава успех на "Форбс" България!