Една от надеждите на България за медал на Световното по лека атлетика в Доха помръкна. Мирела Демирева остана десета във финала на дисциплината скок на височина.

Тя отпадна на 193 см, като записа успешни опити само на 184 и 189 см (от втория опит). Беше една от първите отпаднали. Демирева преодоля квалификацията със 194 см, макар и от третия опит.

Софиянката не криеше, че ще води битка за златния медал, но този път не сполучи и записа най-лошото си класиране на Световно. Най-доброто й постижение за сезона е 197 см.

Междувременно Ивет Лалова-Колио се класира за полуфиналите на 200 метра, след като спечели своята серия в дисциплината.

35-годишната Лалова направи много премерено бягане и успя да стигне до първото място, без да полага максимални усилия и постигна време 22.79 секунди, което бе 12-ото най-добро във всички серии.

Българката изпревари само с една стотна британката Джоуди Уилямс, а на още една стотна по-назад остана Муджинга Камбунджи от Швейцария. По този начин трите състезателки си осигуриха място на полуфиналите в дисциплината, които ще се проведат утре от 21:35 часа българско време.

Шампионката от последните две Световни първенства Дафне Скиперс не стартира в коронната си дисциплина заради контузията в слабините, която получи по време на полуфиналите на 100 метра вчера. От участие в дългия спринт се отказа и бронзовата медалистка от бягането на 100 метра Мари-Жозе Та Лу.

Най-бърза в сериите беше фаворитката за титлата Дина Ашър-Смит с 22,32 секунди, а следващите три резултата са на американки - Британи Браун, Англърн Анелъс и Дезъриа Брайънт.