"Манчестър Юнайтед" и "Арсенал" направиха 1:1 в мач от седмия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Олд Трафорд" показа защо и двата отбора отсъпват значително пред "Ливърпул", "Манчестър Сити", а вероятно и на "Тотнъм".

Някогашните непримирими съперници изпитват игрови трудности във всички линии и като цяло им липсва класа заради малкото футболисти от световна класа и в двата цвята.

"Юнайтед" първи стигна до голови възможности. Андреас Перейра стреля от добра позиция в 29-ата минута, но вратарят Бернд Лено отрази удара. Маркъс Рашфорд бе изведен отлично, но се забави с опита да стреля. 

В 44-ата последователно Сака и Гендузи пропуснаха да дадат преднина на "Арсенал" - намеси имаше Давид де Хеа. В ответната атака Скот Мактомини порази вратата на "топчиите" с топовен изстрел, помога му и рикошет - 1:0 за "Юнайтед".

Лондончани натиснаха в първите минути през втората част. След няколко опасности Пиер-Емерик Обамеянг изравни. Това стана в 58-ата, като попадението първоначално не беше зачетено заради вдигнат флаг за засада. ВАР обаче показа, че такава няма - 1:1.

Последва пропуск на Сака - тук "Арсенал" можеше стигне до пълен обрат.

"Юнайтед" си върна инициативата и получи шансове, макар и не 100-процентови. Поне повечето. Пол Погба стреля опасно отдалеч. В 70-ата Мактомини не уцели вратата с глава отблизо. Лено отрази шутове на Хари Магуайър и Маркъс Рашфорд.

До края и двата съперника размениха остри атаки, но без резултат.