"Реал" (Мадрид) стигна до 2:2 от 0:2 срещу "Брюж" във втория си мач от Шампионската лига. Така вече в четири поредни мача "белите" нямат победа в турнира, в който са крале. Поне избегнаха сензационна загуба на "Сантяго Бернабеу".

Двубоят бе ръководен от българска съдийска бригада, начело с Георги Кабаков. Той два пъти прибегна до ВАР (Видеоасистента на рефера), а в края вдигна много пресилен втори жълт и червен картон на играч на гостите, малко след което "Реал" изравни.

Мадридчани загубиха първия си двубой - с 0:3 от "Пари Сен Жермен" и днес очакваха да се коригират срещу доста по-скромен отбор.

В 9-ата минута Емануел Денис вкара за белгийския първенец, а един от асистентите на Кабаков вдигна флага за засада и той не зачете попадението. ВАР обаче внесе корекция - 1:0. 

"Реал" натисна и пропусна няколко положения. Вместо да изравни, видя топката отново във вратата си. Изведен сам срещу Тибо Куртоа, Денис загуби равновесие за миг, но въпреки това успя да вкара отново - 2:0.

На почивките Зинедин Зидан замени стража си Тибо Куртоа с резервата Алфонс Ареола. Той спаси положение за "Брюж" малко след почивката.

В 55-ата Серхио Рамос вкара с глава, но отново се случи същото като преди почивката - Кабаков се съобрази с асистента си и уважи сигнала му за засада. ВАР обаче пак "влезе в мача" - оказа се, че капитанът е бил покрит (макар това да не личеше от телевизионните повторения), 1:2. 

В 84-ата минута българският съдия показа спорен втори жълт и червен картон на капитана на "Брюж" Рууд Вормер. Преди това Кабаков имаше работа с бавенето на играта от страна на гостите.

А малко, след като прати протестиращия Вормер в съблекалните (за нарушение), "белите" изравниха чрез Каземиро. Финалният натиск на "лос меренгес" не донесе пълен обрат. А макар и с десетима белгийският тим изтърва да отмъкне и трите точки от "Бернабеу". 

В другия ранен мач от вечерта "Шахтьор" (Донецк) би "Аталанта" с 2:1 като гост. Останалите се играят от 22 часа.