Тя е Деси Николова и макар и съвсем млада, е кандидатът на Демократична България за кмет. При това, не на какво да е, а на родния град на министър-председателя - Банкя.

Ще кажете - предизборно време е, всеки 4-ти гражданин е кандидат за нещо си, какво ни занимавате...

Красивото момиче от статуса по-горе е същата участничка в протестите срещу назначаването на Делян Пеевски, която със сълзи в очи увещаваше полицай да се пази.

Кадърът е направен от Стефан Стефанов в късния селдобед на 12 ноември 2013 г., когато полицаите осигуряват кордон, за да се измъкнат депутатите безопасно от протестиращите срещу спускането на "успелия млад мъж" на върха на ДАНС.

Тогава Деси е 15-годишна ученичка, а снимката с нея и непознатия полицай обикаля не само родния ефир, но и световните информационни агенции. Тя вдъхновява дори Мерил Стрийп.

После на снимката биват правени и възстановки с "порастването" на героите.

Жандармеристът й казва "Дръж се, всичко ще е наред..." Тя му казва: "Пази се" - това поне споделя участничката, която цели 2 години не знаела нищо за униформения. Иван тогава е на 31 г.

Новината, че Деси е кандидатът за Банкя всъщност е факт от края на септември. Тя е не само активист, а и председател на младежката структура МлаДа България, и още следва политология в СУ "Св. Климент Охридски".

През 2016 г. полицаи задържаха баща й, който протестираше, също пред парламента.