Мая Манолова би получила 27,4 на сто, ако изборите за кмет на София бяха днес. Сегашната кметица Йорданка Фандъкова е много близо, в рамките на статистическата грешка, с 25,8 на сто.

Това показват данни от ново изследване на "Маркет линкс".

Експресното проучване е по поръчка на бТВ. Проведено е сред 500 души в София над 18 г., в периода 23-28 септември, по метода на пряко лично интервю.

Дистанцията между двете кандидатки  се е скъсила в сравнение с август, когато беше представено предишното изследване на агенцията.

Електоратът на ГЕРБ обаче е много по-мобилизиран от този, който застава зад Манолова, отчете Христина Тодорова от "Маркет линкс".

Кандидатът на Демократична България би взел 10, 9 на сто от гласовете на избирателите в София. Подкрепата към Борислав Игнатов се запазва в рамките на подкрепата за политическата сила, която го издига, е коментарът на агенцията.

Следват Борис Бонев от "Спаси София" с 4,4 на сто, Ангел Джамбазки от ВМРО с 2,2 на сто. А Десислава Иванчева към момента би привлякла 0,6 на сто от вота на избирателите.

Ако местните избори бяха днес, за общинската листа на ГЕРБ биха гласували 25, 7 на сто от софиянци. Към момента БСП има 14, 8 на сто, а ДБ - 10,5 на сто, следва ВМРО - 3,7 на сто.

Възможно е тази разлика между БСП и ДБ да се стопи и Демократична България даже да излезе на втора позиция, коментираха от "Маркет линкс".

Избирателната активност се очертава да е висока - 57 на сто.