Марио Бионди, певецът с най-емоционален и чувствен глас в съвременната соул музика, се завръща в България с грандиозен концерт на 18 октомври 2019 г. в Зала 1 на НДК.

След броени дни българската публика ще може да се наслади на последния хитов албум на световноизвестния изпълнител Brasil.

Билети за концерта могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.

Най-големите почитатели на Бионди могат да закупят ВИП пропуски, които ще им дадат възможност да се възползват от отделен вход за концерта през Клуб 1, специално посрещане с коктейл и музикално оформление и места с отлична видимост.

Това е второто гостуване в страната на Бионди, познат още като наследника на Бари Уайт, този път по покана на Фондация "Аполония" и Националния дворец на културата. Концертът на изпълнителя е част от световното му турне за 2019 г., което премина през едни от най-големите сцени, като средновековната „Хоршовски“, разположена на върха на град Монфорте д’Алба, и внушителната „Falcone e Borsellino“, която е в подножието на вулкана Етна. Преди срещата си с българската публика Марио Бионди изнесе концерти в Тунис, Русия, Полша, Латвия, Германия, САЩ и други.

Концертът е възможност за българската публика да се докосне до таланта, съвършенството и изумително красивия глас на певеца. Италианският изпълнител, който навсякъде е посрещан с възторг и любов, е подготвил истински вълшебна програма с изключителни соул творения и с хитове от най-новия си албум.

Събитието е част от уникалната арт програма на тазгодишното 35-ото юбилейно издание на Празници на изкуствата Аполония.

Празниците на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.