Женският национален отбор на България по волейбол записа четвъртата си победа на световното първенство в Италия, след категоричен успех с 3:0 гейма (25:22, 25:15, 25:13) над тима на Казахстан.

Българките тотално доминираха през цялото време на срещата, като с най-голям принос за победата бяха капитанката Страшимира Филипова (1 блок, 2 аса и 75% ефективност в атака) и Добриана Рабаджиева (1 блок, 1 ас и 61% ефективност в атака), завършили съответно с 15 и 13 точки в актива си. Националките изиграха силен мач и показаха стабилност и концентрация в дългите разигравания. Отборът на Казахстан така и не успя да открие противодействие на мощните български атаки.

Благодарение на днешния успех, момичетата на треньора Владимир Кузюткин заемат 6-то място във временното класиране на втората фаза с 6 точки след 2 победи и 4 загуби, докато Казахстан са на последното 8-мо място без победа и без спечелена точка до момента.

Утре (5 октомври) в последнaта си среща от группа “F” България играе с Холандия, която по-рано днес отстъпи на Турция с 1:3. Двубоят започва в 21:00 ч.