Руснак заведе дело срещу техногиганта Apple, като твърди, че негов продукт го е направил хомосексуален, съобщи радио "Говорит Москва".

Д. Разумилов иска 1 милион рубли, или 15 000 долара за нанесени щети, тъй като това лято започнал да експериментира с хора от същия пол, след съобщение, което получил на своя iPhone.

Непознат пратил на Разумилов 69 GayCoins, геймонети, една от множеството криптовалути, които изникнаха след успеха на Биткойн. Виртуалните пари били придружени от съобщението "не съди, преди да опиташ".

"Помислих си, наистина, как мога да съдя за нещо, без да съм го опитал? И реших да опитам еднополовите отношения", пише ищецът в своята жалба.

След два месеца вече имал интимна връзка с човек от своя пол и не можел да излезе от нея.

"Имам сериозен приятел и не знам как да го обясня на родителите си. След като получих гореспоменатото съобщение, животът ми се промени към по-лошо, и никога няма да бъде нормален", пише още той.

Според Разумилов от Apple са го манипулирали да стане хомосексуален, което е навредило на психическото му здраве. Затова и иска компенсация. Жалбата е регистрирана в московски съд, и разглеждането ѝ предстои на 17 октомври. До дело едва ли ще се стигне, тъй като Apple не носи отговорност за това какво причинява на сексуалната ориентация на потребителите всяко едно от 2,5-те милиона приложения в онлайн магазина на компанията.