"Лудогорец" записа втори пореден убедителен успех в група Н на Лига Европа, при това със сладко отмъщение - 3:0 като гост на "Ференцварош". "Орлите" си върнаха на унгарския шампион за отпадането от квалификациите на Шампионската лига през лятото.

И отмъщението е доста гръмко, не само като резултат, а и като игра в Будапеща. Преди две седмици "Лудогорец" направи за смях ЦСКА (Москва) в Разград - 5:1. 

Не беше изминала и 40-ата секунда, когато българският тим направи отлична атака, Антон Недялков центрира и Джоди Лукоки откри резултата. Шок за Фради, който получи отново великолепна подкрепа и впечатляваща хореография, ала сега това не помогна.

Последваха пропуски на Клаудиу Кешеру, Вандерсон, Абел Анисе... Пламен Илиев имаше една отлична намеса на вратата на "Лудогорец".

В 40-ата минута Рафаел Форстър, който рядко играе за българския първенец, заби запомнящ се гол с топовен шут от фал от около 40 метра. 2:0. Шокът за домакините стана още по-голям.

Малко след това Драгош Григор, партньорът на Форстър в центъра на защитата на "зелените," получи червен картон и гостите останаха с десетима.

В началото на второто полувреме "Ференцварош" пропусна на два пъти да намали резултата. И в 64-ата минута видя как топката влиза в мрежата му за трети път. Форстър направи вечерта си още по-паметна, като засече с глава топката при центрирнане от корнер. 3:0. 

"Ференцварош" натискаше и опитваше удари, но без успех, а "Лудогорец" умело го разиграваше като опитен боксьор - напорист, но доста неумел противник. Не пролича, че отборът на Станислав Генчев е с човек по-малко. Нещо повече - "орлите" атакуваха със самочувствие и опитваха да задържат топката. 

На 24 октомври "Лудогорец" приема "Еспаньол". Тимът от Барселона победи московския ЦСКА с 2:0 в руската столица. Така "Лудогорец" води с 6 точки, следван от "Еспаньол" с 4, "Ференцварош" има 1, а ЦСКА - 0.