Американският актьор Робърт де Ниро влезе в съдебен спор с бивша сътрудничка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преди шест седмици компанията на Де Ниро - Канал пръдакшънс, заведе дело срещу бившата асистентка на актьора Чейз Робинсън. Компанията иска сумата 6 милиона долара за нанесени от Чейз вреди. Тя е обвинена, че си е присвоила стотици хиляди долари, че използвала въздушните мили на компанията за лични цели, че е плащала от сметката за дребни разходи на компанията за лични и луксозни вещи, че се е шляела по улиците в работно време или, че по време на работа си е устройвала телевизионни маратони.

Чейз Робинсън обаче отвърна на удара, като заведе иск срещу Де Ниро на стойност 12 милиона долара. Тя казва, че като асистентка на Де Ниро години наред е трябвало да търпи тормоза и дискриминационното му отношение към нея. В жалбата се казва, че Де Ниро отправял на Чейз коментари със сексуален подтекст, че я обиждал и че я третирал като "офис женичка", докато тя била вицепрезидент по продукцията и финансите в компанията. В иска Робинсън обвинява Де Ниро, че я карал да му закопчава копчетата на ризата, да му оправя яката, да го чеше по гърба, да му връзва вратовръзката и да идва да го буди в леглото му, докато тя се надявала, че работата при актьора ще й помогне да изгради кариера в шоубизнеса. Де Ниро наел Чейз за асистентка през 2008 г., когато тя била на 25 години.

Според информацията в обвинителния акт, Де Ниро се държал обидно с жените служители. Робинсън твърди, че ги наричал с обидни имена и определения, сред които и “кучки”, постоянно използвал сексистки език.

“Робърт де Ниро не приема идеята, че мъжете и жените трябва да бъдат равни. Той не се интересува, че половата дискриминация на работното място нарушава закона”, казват адвокатите на Робинсън. В обвинителния акт пише още, че жените в компанията на Робърт де Ниро били много по-ниско платени от мъжете. Те били карани да извършват “домакинска работа”. Робинсън също твърди, че Де Ниро се шегувал с нея за рецептата си за “Виагра” и й предложил да забременее с генетичен материал от неин женен колега. Адвокатите на жената отричат тези твърдения.

След вчерашния обвинителен акт срещу Робърт де Ниро, актьорът пусна официално изявление чрез адвокатите си, в което определя твърденията на Робинсън като “тотално абсурдни”.