Вратарят Пламен Илиев и защитникът Рафаел Форстър от "Лудогорец" попаднаха в идеалния отбор на кръга в Лига Европа. 11-те са публиувани на сайта на УЕФА.

Снощи "орлите" направиха показно на терена на "Ференцварош" - 3:0, и водят в група Н с пълен актив от 6 точки и голова разлика 8:1.

Пламен Илиев имаше отлични намеси в началото на второто полувреме, когато в няколко ситуации попречи на унгарския тим на върне интригата.

А Форстър, който по-често е резерва, се оказа неочаквания герой. Той заби изключителен гол с удар от фал от над 30 метра за 2:0, а след почивката реализира и за 3:0.

Преди две седмици в идеалния тим влязоха Антон Недялков и Клаудиу Кешеру, вкарал хеттрик във вратата на ЦСКА (Москва). Румънецът стана и №1 на откриващия кръг от груповата фаза на турнира.

А след втория кръг "Лудогорец" има най-добрият актив в турнира. "Арсенал" също е с две победи и 7:0 голова разлика. Още три отбора имат по шест точки - "Севиля", "Хетафе" и ПСВ "Айндховен", но головата им разлика е по-лоша от тази на "орлите".