Арх. Борислав Игнатов: "Основният проблем на "Топлофикация" е, че газа е с 30% по-скъп от останалите източноевропейски държави. Аз проблема с цената газа не мога да го реша като кмет, там държавата трябва да предоговори цените и да постигне диверсификация на доставките."

Защо газът в България е с 30% по скъп от останалите източноевропейски държави? Дали защото продължаваме да имаме една тръба за снабдяване с газ? Дали защото втората тръба, за която предстои да платим милиарди ще доставя газ от същия източник?

Дали защото доброволно се отказваме от над един милиард неустойка на "Газпром" затова, че своеволно ще спре да доставя газ според договора, който имаме - през Украйна и Румъния?

Дали защото "Газпром" продължава да има монопол върху снабдяването на България с газ и арогантно продължава да налага монополни свръхцени върху българската държава?

Както го прави "Лукоил" с практическия си монопол в дистрибуцията на течни горива в България. Докога ще търпим безочливото източване на българските ресурси от бившия ни имперски господар, който продължава да упражнява имперска власт върху нас?

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук. Заглавието е на редакцията