С пълни зали, бурни аплодисменти и малко сълзи премина първата половина от One Dance Week. В знак на благодарност към публиката, която се стече от от цялата страна, и която отделя от времето си, за да бъде част от това наистина специално издание на фестивала, организаторите връщат жеста със специален подарък. Всички, закупили билет за съвременния австралийски цирков спектакъл A Simple Space, ще могат да заявят БЕЗПЛАТЕН билет за световната премиера на канадския спектакъл „Някога преди“ на 12 октомври от 20:30ч.

За да заявите своя безплатен билет за световната премиера на „Някога преди“, е нужно да изпратите снимка на своя билет за A Simple Space на hello@onedanceweek.com. В отговор ще получите своя билет-подарък.

Спектакълът „Някога преди“ ни отвежда в света на миналото, невидимите сили и неизпълнените желания чрез физически и същевременно силно емоционален танц.

Официалния трейлър гледайте тук:

В работата си творческите директори на компанията Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен, без съмнение едни от най-ярките представители на своето поколение в родината си, обединяват съвременен танц, естетика и актуални послания. Резултатът е изключителен спектакъл, който ще очарова ценителите на танцовото и визуалното изкуство с магическия си реализъм.

Out Innerspace е компания за съвременен танц, основана през 2007-а година във Ванкувър от Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен, които в продължение на няколко години са част от Kidd Pivot – компанията на знаковата канадска хореографка Кристъл Пайт, носителка на голямата награда на “Grand Prix de la danse de Montreal” през 2018 г. „Някога преди“, най-новата творба на компанията, е копродуцирана от L’Agora de la Danse, La Rotonde и Dance Victoria. Спектакълът печели наградата Crystal Dance Prize 2019 и артистична резиденция от The Dance Centre.

През последното десетилетие компанията създава необичайни и завършени танцови преживявания чрез безкомпромисна строгост и безрезервна находчивост.

(с) Alistair Maitland

Премиерата на „Някога преди“ от OutInnerspace, заедно със спектакъла „Космическа любов“ на Клара Фюре, е част от Фокус Канада, който представя новото поколение артисти и различния му поглед върху идеята за пренасяне на чувства и емоции чрез силата на хореографския език.

Kосмическа любов © Matthieu Verreault

В „Космическа любов“ Клара Фюре разкрива абстрактна гледна точка към феномените на физиката чрез танцовото изкуство. Благодарение на минималистичните декори и сиянието от прожекторите, предадено върху живите тела, имаме усещането, че се намираме в Космоса. Тук обаче няма вакуум, а изпълнителите превръщат енергията в споделен ресурс.

Официалния трейлър гледайте тук:

Дванадесетото издание на One Dance Week беше открито на 20 септември и ще продължи до 19 октомври. Пълната програма на фестивала ще намерите тук.

Общ билет за трите спектакъла („Златни илюзии“, „Космическа любов“ и „Някога преди“) през уикенда на 11 и 12 октомври ще намерите в мрежата на EpayGo, на касите на EasyPay в цялата страна, както и на касата на One Dance Week, до един час преди началото на всеки спектакъл.

___

12-ото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week  ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билети за спектаклите се продават онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay. Поради високия интерес към фестивала силно препоръчваме предварителното закупуване на билети.

One Dance Week се организира от „Фондация ЕДНО за Култура и Изкуства“ като част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и с подкрепата на Министерството на културата на Република България.