Независимата кандидатка за кмет на София Мая Манолова прави три паралелни кампании – привидно позитивна, с фалшиви новини и опит да се изкара жертва. Това каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална пресконференция на софийската организация на ГЕРБ.

"Внимателният поглед би открил множество бели петна в тази (привидно позитивна – б.р.) кампания – липса на екип, конкретни идеи, познание и компетентност за това как се управлява голям град. Тези дефицити пораждат нуждата да се водят останалите две кампании – на фалшивите новини, неверни твърдени, поднесени по драматичен начин", каза Герджиков.

Фалшивите новини били твърде много.

„Всеки божи ден ги чуваме, твърде много са, за да ги отдадем само на незнание и некомпетентност“, допълни той.

Според Герджиков случващото се в София „вече не е политика, а безскрупулна борба за власт“.

„Стига толкова! Това са манипулации, подмяна на дневния ред, бягство от темите, които интересуват града и гражданите“, заяви още Герджиков.

Председателката на групата на ГЕРБ в общинския съвет Малина Едрева пък попита какъв модел ще променя Манолова, след като тя е „кандидат за кмет на задкулисието, човек, свикнал да мисли в схеми, да участва в схеми".

Според Едрева зад Манолова „седи и екипът на бившия премиер Пламен Орешарски“.

От ГЕРБ - София, реагираха на медийните изяви на Манолова от последните дни, в които тя отново възрази срещу пускането на обществени поръчки за чистотата в София, за изграждането на инсинератор за изгаряне на RDF отпадъци, за атаки и натиск срещу нея и нейни поддръжници, за нарязаната ѝ шатра и др.

„Свидетели сме на подмяна на дневния ред на кампанията и искрено ядосани от това“, каза още Едрева.

Според нея „днес, изплашена от това, че трябва да представи екип, да представи финансирането си, да излезе на светло, Манолова си измисля провокации и това е нейната тактика.“

„Това не е честно и няма да допуснем да бъдем включени в поредния сценарий на задкулисието", бе категорична Едрева.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ