В студиото на новините на MSNBC на живо се обсъжда гореща международна тема - въздушните удари на Турция по Северна Сирия. Журналистката Къртни Кюб обяснява какво представлява новата ситуация, когато в ефир се появява неочакван гост - първо изплува усмихнатото лице на около 4-годишно момченце, после се вижда как детето протяга ръце към нея.

- Извинявайте, синът ми, децата ми са тук - прекъсва журналистката сериозните обяснения за военната офанзива, като леко отмества любвеобилните ръце на сина си.

И добавя усмихнато: Телевизия на живо. 

Живото включване на младежа приключва тук, защото на екран вече грее нещо по-сигурно - карта на обсъждания район.

Ето и видеото със специалното участие на малкия гост:

В ефира и на най-сериозната телевизия неизбежно се случват изключително забавни моменти, показва и история, която разсмя света преди две години. Тогава голяма популярност получи друго видео с живо, непланирано включване на деца. Докато експертът по Южна Корея Робърт Е. Кели обясняваше детайлите около импийчмънта на президенката на страната Пак Кън Хе, в стаята и в кадър влетя лъчезарно момиченце с яркожълта блузка. 

"И какво ще означава това за региона.... мисля, че едно от децата ви току-що влезе", отбеляза тогава небрежно водещият.

Кели задържа дъщеря си, но в следващия момент нахлу и синът му в проходилка на колела, решен и той да види с кого говори баща му...Нататък ситуацията стана съвсем абсурдно-забавна. Тук можете да си припомните и тази история:

 

 

Докато експертът на Би Би Си типично по английски известно време се опитваше да се прави, че в стаята няма никой друг освен него, журналистката от MSNBC реагира по-естествено. Изводът и от двете случки е, че, когато детето ви е някъде наоколо, докато сте в ефир, то в някакъв момент все влиза в кадър. Което за зрителите не е никак неприятно.