"Както се реагира на заплахи, касаещи Доган и Пеевски, така се реагира и на заплахи срещу лице, което е от същия - така да го нарека - икономически калибър и мяра. Което е известно с критичинте си позиции спрямо прокуратурата. (явно с препратка за постъпили сигнали за заплахи към Иво Прокопиев, б.р.)

И тези критични позиции в никой случай по никакъв начин не са обосновали това - ние да намалим мерките за негова защита, така както ги предприемаме и спярмо други."

Това беше витиеватият отговор на главния прокурор Сотир Цацаров на въпрос - какво става с разследването за изнудване на Делян Пеевски и Ахмед Доган, по което има задържани в София лица. 

Няколко медии писаха, че на двамата е предложен "откуп", за да бъде икономисан доклад на френските тайни служби за контрабанда.

На въпрос - има ли доклад на френските служби, Цацаров отговори еднозначно: "Не, няма". 

"Зададен е въпрос на съответните служби, наши, в писмен вид още веднъж - дали такъв доклад съществува.  По делото такъв доклад няма!"

На изхода от парламента главният прокурор отговори и на Сашо Диков, който го попита защо се е намесил в делото "Полфрийман".

"При цялото уважение към цялата ви квалификация... Аз съм прокурор и имам право да искам по НПК. При цялото ми уважение към вас, аз от ски не разбирам. И вие от право."

А на журналистическо питане - какво ще прави след 10 януари, той отговори:

"Животът не се мери с един мандат, животът продължава и след това. Нима мислите, че си планирам живота с това какво става, когато изтече мандатът?!"