Националният отбор по футбол играе тази вечер шестия си мач от европейските квалификации - като гост на Черно гора. Двубоят е с начален час 21:45 и ще се предава пряко по БНТ.

Двата тима са съответно на последните места в групата - пети и шести, с по две точки. "Лъвовете" нямат шансове за класиране, но при победа поне могат да се отлепят от дъното.

В понеделник нашите приемат Англия, а идния месец приключват квалификациите с домакинство на Чехия.

На пресконференцията в Подгорица снощи Красимир Балъков заяви, че вижда прогрес в отбора, независимо от лошите резултати - загубите от Англия и Ирландия.

Мачът е за престиж и ние ще преследваме победата, увери Бала. Той добави, че целта е селекцията да е в оптимална форма за март догодина, когато може да получи шанс за Евро 2020 през бараж от Лигата на нациите.

България ще е с почти изцяло нова защита тази вечер - най-вече заради контузии на основни състезатели.

Ето какво се случи в квалификациите снощи.

Група С

Северна Ирландия тества нервите и класата на Холандия в Амстердам. Макгинис откри резултата в 75-ата минута и гостите започнаха да мечтаят за сензационен триумф. В 80-ата обаче Мемфис Депай изравни.

В 90-ата Найджъл де Йонг вкара за 2:1, а в добавеното време Депай отбеляза още веднъж за 3:1. 

В същото време Беларус и Естония направиха 0:0.

В класирането Германия, Холандия и Северна Ирландия имат по 12 т., но островитяните са с мач повече.

Група Е

Хърватия си върна на Унгария за загубата в Будапеща по-рано в надпреварата - 3:0. Световните вицешампиони решиха всичко още до почивката с голове на Лука Модрич и Бруно Петкович (2). В 55-ата Иван Перишич пропусна дузпа, а малко след това гостите останаха с човек по-малко заради червен картон.

Така Хърватия се откъсна на върха с 13 т., Словакия има 10, Унгария - 9, Уелс - 7. 

Словакия и Уелс завършиха 1:1.

Група G

Австрия обърна Израел с 3:1 във Виена, а Полша не се затрудни на терена на Латвия с хеттрик на Роберт Левандовски - 3:0. Тимът на Северна Македония записа престижен успех над Словения - 2:1.

Полша води с 16 точки, Австрия има 13, а Македония и Словения са с по 11.

Група I

Белгия е първият отбор, който си осигури и на теория класиране на Евро 2020. Третите в света разгромиха Сан Марино с 9:0. 

Русия разби Шотландия с 4:0 и ще се задоволи с второто място, а Кипър се справи с Казахстан в Астана - 2:1.