Международният автомобилен салон "София 2019" беше открит в столицата днес. Моторшоуто официално отваря врати в събота, 12 октомври, и продължава до 20-и в столичния "Интер експо център".

Над 75 изложители представят най-новото в автомобилния бранш на площ от 12 000 кв. м. Новостите са повече от 70 - като модели (16), фейслифтове (13), модификации (18) и технологии. Впечатляващ е и броят на автомобилите с алтернативно задвижване - 13 електрически, 5 plug-in хибрида, 17 "меки" хибрида и четири с двигатели на метан.

Предимство е, че софийското изложение отваря врати малко след това във Франкфурт, така някои от автомобилите в германския град гастролират и в България. 

За първи път на българско изложение се представя официално Rolls-Royce (горе). Като част от експозицията на марките на BMW. На линия в София е кросоувъра Cullinan. На щанда на "Шел" има симулатор на Ferrari.

Цената на билет за възрастни е 10 лева за ден. С правото на вход получавате и талон с 12 автомобила - избирате един и може да участвате в томбола. Така може да си тръгнете с нова кола в последния ден на изложението. 

Вижте някои от най-вълнуващите автомобили на салона.

BMW 1 series
BMW 8 series Gran Coupe
BMW M8 cabrio.
Интериорът на кабриолета.
Щандът на Audi предлага няколко автомобили с алтернативно задвижване.
Новият VW Passat.
Volvo S60
Ford Focus ST
Хибридната версия на Toyota Camry.
Италианското присъствие също е солидно.
Една от премиерите на Peugeot - електрическото 208.

Бъдещето - електрическите автомобили.
Красотата ще спаси света...
Suzuki залага на атракции.
Спортният красавец Honda Type R.
Mitsubishi предлага гамата си високпроходими автомобили.